Србија

ХОРОР! Срушио се још један део зграде на Врачару!

Београд — Још један део зграде срушио се у Видовданској улици на Врачару.

Ову информацију потврдила је станарка поменуте зграде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсећања ради, у петак се урушио део зграде, а станари објекта на адреси Видовданска 2а остали су без крова над главом.

Према првим информацијама, срушио се због градилишта које се налази на адреси Видовданска 4.

Подсећања ради, станари су у петак рекли да су већ дуже времена упозоравали на урушавање зграде, јер је претходних дана долазило до пуцања плочица и зидова.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је у понедељак да ће кривично одговарати сви одговорни за урушавање зграде. Такође је навео да ће поднети захтев за измену закона.

Он је навео да је Град Београд организовао да породице станара добију помоћ од Центра за социјални рад.

„Оно што могу да обећам јесте да ће сви они добити кров над главом. Нећу допустити да се деси ситуација као у Дубљанској улици 2008. године, када се урушила зграда, а људи ни дан-данас нису добили станове нити им је решено стамбено питање. Ја то нећу допустити, људи ће добити кров над главом. Једна од идеја је да Град уради зграду и да то наплати од инвеститора, да ставимо забележбу на њихов суседни плац и да им одузмемо тај плац у судском поступку, а да у међувремену људе сместимо, па ће Град са њима да се суди“, истакао је раније Весић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ