loading...
Србија

Језиво упозорење! Ово се ником неће свидети! ПОНОВО ЋЕ БИТИ ЗАТВАРАЊА, МНОГО ЗАРАЖЕНИХ И УМРЛИХ! Доктор Бекић открио све!

Корона вирус поново је почео да се шири као пожар у целом свету и то ће стићи и у Србију, која је далеко од колективног имунитета, каже директор пункта за вакцинацију на Београдском сајму Зоран Бекић

Он је поручио да је наша земља тренутно у релативно доброј епидемиолошкој ситуацији, али да је вакцинација у последње време успорена, посебно међу младима.

Бекић наводи да је у популацији од 18 до 30 година проценат вакцинисаних свега око 18 одсто, што, истиче, није довољно.

“Када упоредимо са старосним групама у седмој и осмој деценији, где је број имунизованих више од 85 одсто, онда је све јасно. Корона се отрже контроли и ту не смемо да правимо компромис”, рекао је Бекић за ТВ К1.
Говорећи о Европи, конкретно Португалији и Француској, Бекић најављује сличан сценарио и код нас.

– Бојим се да ћемо имати већи број од 1.000 заражених, што ће довести поновне превентивне мере, затварање, доста умрлих и све оно за шта смо мислили да га више неће бити, а све то отвара Пандорину кутију – наглашава др Бекић.

Он каже да ће се, уколико се буде погоршала епидемиолошка ситуација, разматрати обавезна вакцинација, али пре свега, за здравствене раднике и друге приоритетне групе, као што су војска, полиција и запослени у државним управама.

Бекић каже да би млади у том случају могли да се поново суоче са ограничењима, попут забране окупљања или уласка у кафиће.

“Вакцинација је за мене победа науке над болести и ту нема компромиса. Бројеви показују да смо на таласу четвртог таласа и то треба да спречимо, а имамо довољан број вакцина”, поручио је Бекић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

Loading...
loading...