Србија

УЖАС! Откривено зашто је Беливуков клан СНИМАО УБИЈАЊЕ! Иза свега се крије нешто језиво!

Слике и информације о убиствима клана Вељка Беливука званог Веља Невоља (36) ових дана потресају Србију.

Оно што је још шокантније јесте чињеница да су били у стању да снимају зверска убиства, фотографишу искасапљене жртве, сладе се и уживају у злоделима која су чинили.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неуропсихијатар Славица Ђукић Дејановић објашњава да снимање клања Беливукове жртве говори да су у питању високи нивои социопатског и нецивилизацијског понашања.

– Они доносе одлуку да то треба и снимити, што говори до које је мере то један искривљени, измењени систем вредности. За њих су очигледно извршења таквих зверстава рад који треба и снимити, јер он, по њима, има одређену вредност. Такав поремећај у структури личности изискује позорност сваког друштва, како би постојала превенција развоја особа са криминогеном структуром личности и социопатским понашањем. Дакле, ту се ради, с једне стране, о потпуном одсуству емоција за друге људе, а с друге, о измењеном систему вредности, јер за њих то што раде има вредност у позитивном смислу. Таква девијантност је нешто чега се обичан човек, а нарочито стручњак, просто плаши – каже за Објектив Ђукић Дејановић.

Она прецизира да ће се о зверствима Беливукове групе изјашњавати експерти.

– Врло је вероватно реч о људима којима немају дистанце, коју ми у психијатрији називамо савест или суперего. Као вештак сам једном питала убицу да ли се каје што је убио оца, мајку и дете, а он ми је рекао да се каје што је у кући било само 2.000 марака, а не 20.000, као што је он мислио. Дакле, кајање је код њих у функцији измењеног система вредности. Пример из моје праксе је блед кад се погледају ова зверства. Мени то највише личи на претњу онима који се не повинују њиховим системима вредности. Не плаше се егзекуције. Они су били свесни поступака и последица који проистичу из њиховог понашања – напомиње Ђукић Дејановић.

УЖИВАЈУ У МУЧЕЊУ И УБИЈАЊУ

Криминолог Добривоје Радовановић наглашава да се једини такав случај десио у Јажној Америци пре 30 година, са нарко-кланом који је плашио своје противнике и застрашивао друге, могуће конкуренте.

– Тада су им одсецали поједине делове тела. Мислим да се овде ради о поремећајима психолошке природе, да се иза тога не крије никаква намера ни циљ, него уживање у мучењу. Ради се о тешким душевним болестима, психопатама. То раде муџахединске организације терористичког карактера. То није нарко-мафија, него политичко-религиозна организација – наглашава Радовановић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ