Србија

Србија у шоку! ДРОГА ЗАПЛЕЊЕНА КОД БЕЛИВУКА ИМАЛА ОЗНАКУ ОД 3 СЛОВА! Иза њих се крије изрека повезана са Едијем Рамом и једним моћним кланом

На пакетима кокаина који су заплењени од банде Вељка Беливука биле су ознаке познате модне марке „луј витон“, али и скраћеница „КЧК“, што на албанском језику значи „зграби шта можеш“ (Kap Ça të Kapësh).

Аутор ове изреке је албански премијер Еди Рама, а први пут ју је поменуо 2019. године, док је причао о једном моћном мафијашком клану у тој земљи, у коју су били укључени, наводно, и припадници тамошњег правосуђа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како су тада писали албански медији, Рама је помињањем ове наводне криминалне организације хтео да скрене пажњу јавности с корупције у сопственој странци – Социјалистичкој партији Албаније, па је уместо корумпираних политичара из својих редова напао судије и тужиоце.

У том контексту, он је ову криминалну групу назвао „KÇK“, јер „грабе шта могу“ и злоупотребљавају своју моћ и положај.

Рама је наставио да користи овај термин, па је наредне, 2020. године, осмислио и „Специјални Анти-КЧК Пакет“, који је требало да буде важан корак у борби против „тероризма, мафије и организованог криминала“. Резултат тога је, наводно, био само то да је Рама створио специјалну јединицу полиције која одговара искључиво њему, која је ван правосудног система и без икакве супервизије. На тај начин је, према писању албанских медија, Рама заправо тај који злоупотребљава моћ коју има.

Остаје питање зашто се у поседу Вељка Беливука и његове банде нашао кокаин с овим ознакама и одакле тачно долази та дрога.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ