Идвајамо Православље

Да вам крене на боље данас се овим речима помолите великом чудотворцу СВЕТОМ СИМЕОНУ СТОЛПНИКУ

МОЛИТВА светом СИМЕОНУ СТОЛПНИКУ 

О, свети Симеоне, ка Небу уздигнути за живота, на Небо подигнути и после смрти, ти постаде темељ столпника и пример узвишене и неисказане побожности у Цркви Христовој. Јер ти, вођен Духом Светим, први сазида стуб и попе се на њега да се даноноћно молиш Богу.

Осамдесет година ти стајаше на киши и ветру, студени и жеги, узносећи молитвене уздахе за очишћење своје душе од грехова и страсти, али још више се молећи Богу за све потребите и немоћне који су ти у рекама долазили.
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зато те је Бог наградио радошћу неисказану људским речима у Царству Своме, и подарио ти благодат да чиниш чудеса и после смрти, и помажеш свима које те усрдно за нешто моле.

И ево, ми, грешни и недостојни, стојимо у подножју стуба твојих врлина којима си ти на Небо уздигнут, и смирено просимо од тебе да се и нас сетиш у својим молитвама Господу.

А пошто ми не знамо шта треба да молимо, а и оно што можда знамо, не испуњавамо, предајемо се у твоје руке, да нас као малу децу храниш благодаћу Христовом, како би оживили душе за вечно блаженство. Јер ми можда и хоћемо да се спасемо, али воља нам је слаба, па као слама брзо планемо, али се брзо и угасимо, и онда опет нашим душама мрак завлада.

Помози нам да постанемо постојани и чврсти у вери и испуњавању заповести Христових, и да у смиреном покајању дочекамо крај овоземаљског живота.

Јер када си ти, који си природу људску победио, и уподобио се анђелима, непрестано вапио Богу да ти опрости грехе, ми, који смо пучине греха, да ли би и за сву вечност исплакали сва своја безакоња. Али, знајући за безмерно човекољубље Божије, припадамо теби, верном слуги Његовом, да нас заступаш пред Њим, да се смилује на нас.

И као Свемилостив, да нас, као децу Своју, барем због покајања, ако не због добрих дела, пригрли, и уведе у Царство Своје, да вечно славимо најсветије Име Божије, Оца и Сина и Светога Духа.

Амин.

 

Извор: Србија јавља

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ