Идвајамо Православље

Овим речима се данас помолите заштитнику деце, убогих и болесних СВЕТОМ СЕРАФИМУ САРОВСКОМ

МОЛИТВА

О велики угоднице Божији, преподобни оче нас Серафиме, погледај са горње славе на нас, смирене и немоцне, обремењене многим гресима, који тразимо твоју помоц и утеху. Погледај на нас својом благошћу и помози нам да непорочно сачувамо заповести Господње, да веру православну тврдо одржимо, да покајање за грехе своје усрдно Богу приносимо, да благодатно напредујемо у хришћанској побожности и будемо достојни твог молитвеног заступништва пред Богом за нас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да, свече Божији, услиши нас који ти се молимо са вером и љубављу, и не презри нас, јер нам је потребно твоје заступништво. Сада и у час наше концине помози нам и застити нас својим молитвама од злобних напада демонских.

Нека њихова сила не надвлада, него нека се удостојимо да, твојом помоћу, наследимо блаженство рајских обитељи. Сада на тебе полажемо наду нашу, оче милосрдни: буди нам заиста путовођа ка спасењу и приведи нас ка невечерњој светлости вечног живота богопријатним заступништвом својим пред престолом Пресвете Тројице, да бисмо са свима светима славили и певали превелико име Оца и Сина и Светог Духа у векове векова. Амин.

 

Извор: Stil

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ