Идвајамо Православље

Да вам од МАРКОВДАНА крене на боље, овим речима се помолите Светом апостолу Марку…

Молитва светом апостолу и еванђелисту МАРКУ

О, свети Марко, свето перо Пресветог Господа, Светог Еванђеља списатељу и учитељу Васељене, апостоле и мучениче Христов!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ево ми, који смо због безбројних грехова недостојни Неба и Земље, скрушено у молитви твоју Небеску помоћ иштемо. Јер си ти због свог узвишеног и мученичког живота пред сам Господњи престо стао и имаш слободу да Га молиш за нас грешне.

А ми, који смо све дарове Божије у себи унаказали, како да Му се за помоћ обратимо, како да Му кажемо: Помози и опрости! Стид нас је, свети Марко, али и страх велики, јер ко са толиким гресима пред Бога Силнога сме да стане.

Стид нас је и тебе, еванђелисто Божији, јер и ти си извор сваке чистоте и правде, али ти иапк приносимо ове речи са надом да их нећеш презрети, макар колико на смрад греха мирисале.

Јер сећајући се твоје храбрости којом си по демонским збориштима таму многобоштва разгонио и безбројне душе из пакла најдубљег изводио, стајемо пред тебе, пред твоју моћну заштиту и вапијемо ти: Помози нам, апостоле Божији, и ове зле силе које нас због наших грехова са правом гоне,одагнај силом благодати Христове. Помози, еванђелисто Господњи, нама који смо некад били створења Божија, али смо по вољи својој и лудости отишли у „земљу даљњу“ и постали духовни мртваци да оживимо и да се Богу вратимо.

Нека они најчистији извори Небески, које изобилно точи твоје Свето Еванђеље, непрестано натапају наше окореле душе својим водама вечности и својим најузвишенијим истинама и благодаћу Сина Божијег и Сина Човечијег, Чији си ти смерни слуга био.

Нека те воде Небеске сперу сва зла, све нечистоте, све смрти које су се угнездиле у нама и нека Дух Свети сиђе у нас као у бању Силоамску и излечи нас да би са радошћу и надом једном дочекали позив да пођемо у Отаџбину Вечну.

Помоли се Господу, о свети еванђелисто и апостоле Марко, да макар и по цену безбројних мука и патњи због небројених грехова које учинисмо, исправимо живот наш и загладамо све преступе против правде Божије. И да једном када будемо прилазили страшном судишту, на коме ћеш и ти са осталим еванђелистима седети, не чујемо ону страшну Христову реч: „Идите од Мене, проклети, у огањ вечни“ – него ону најрадоснију и најблаженију: „Ходите благословени Оца Мојега, примите Царство које вам је припремљено од постања света“.

О, када би ту реч и чули ми, недостојни од свих, па да славећи твоје свето име, свети Марко, сверадосно прослављамо и бескрајно Милостивог и Доброг Бога, Који у Светој Тројици вечно пребива, Оца и Сина и Светога Духа, кроз све векове који никада неће проћи.

Амин.

 

 

Извор: Србија јавља

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ