Регион

ХАОС ИСПРЕД СУДА БИХ У САРАЈЕВУ! Орићеве присталице вичу АЛАХУ ЕКБЕР и носе ратне заставе! ОРИЋ ОПЕТ ОСЛОБОЂЕН ЗА УБИЈАЊЕ СРБА!

Апелационо веће Суда БиХ ослободилоо је данас након обновљеног поступка Насера Орића свих оптужби Тужилаштва БиХ, које га је теретило за ратне злочине почињене на подручју Сребренице у јулу 1992. године.

Реч је о другостепеној пресуди, а оптужби Тужилаштва ослобођен је и Орићев саборац Сабахудин Мухић. Овом пресудом окончан је судски процес против Орића и Мухића, дуг скоро две и по године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Испред Суда БиХ у Сарајеву окупило се око стотину Орићевих присталица, који узвикују „Алаху екбер“ и носе ратне заставе тзв. Армије БиХ и транспаренте.

Око Суда БиХ распоређена је полиција са дугим цевима и бројне новинарске екипе.

Тужилаштво БиХ предложило је 2. новембра Апелационом већу Суда БиХ да Орић и Мухић буду кажњени у складу са одредбама Kривичног закона, јер сматра да су доказали да су оптужени 1992. године убили тројицу заробљених Срба. Орић и Мухић оптужени су да су у местима Залазју, Лолићима и Kуњерцу убили Слободана Илића, Милутина Милошевића и Митра Савића.

Апелационо веће Суда БиХ је 8. јуна укинуло првостепену ослобађајућу пресуду Орићу и Мухићу и одредило поновни претрес, због битних повреда одредаба кривичног поступка.

 

Извор: Kurir.rs/RTRS

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ