Регион

РАТ НА ПОМОЛУ! Грчка војска на ногама! Ситуација све напетија! Очекују напад непријатеља?!

Грчке оружане снаге у стању су приправности због наставка могућег турског “провокативног” наступа у источном Медитерану, пише грчки лист Катимерини.

Према наводима тог грчког дневног листа, упркос позивима ЕУ да се обустави бушење нафте и гаса у ексклузивној економској зони око Кипра, Грчка остаје у стању приправности како би се спречила могућа ескалација у источном Медитерану.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лист додаје да је кључно питање у Атини како реаговати у случају да Турска спроведе истраживања унутар, по тврдњама званичне Грчке, грчког континенталног појаса.

– Планови се првенствено заснивају на маневрима грчке морнарице јер Турска користи истраживачке бродове како би утврдила своје присуство у региону, међутим грчко ваздухопловство би имало улогу у сваком одговору – пише грчки лист.

Упитан прошле недеље да ли Грчка може да рачуна на подршку ЕУ или САД у случају инцидента, министар одбране Грчке Евангелос Апостолакис је рекао да не постоји такво обећање, те да уколико буду морали да реагују, очекује да ће бити сами.

Извор: Ало/Тањуг/В.М.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ