Регион Србија

Бивша Хрватска премијерка, упутила је низ провокација председнику Србије !

Фото: јутјуб

Косор је, одговарајући другим корисницима твитера који су реаговали на исту вест, написала и да „ваљда сваком нормалном грађанину Хрватске није нормално да се Вучић шепури по Хрватској“.

Александар Вучић нема шта да ради у Хрватској, поручила је бивша хрватска премијерка Јадранка Косор, поводом информације да је председник Србије позван да присуствује Конгресу Европске народне странке (ЕПП) у Загребу, 20. и 21. новембра, у својству председника Српске напредне странке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Свеједно је где ће Вучић говорити или седети у Загребу на скупу ЕЕП-а. Он, који не признаје пресуде суда у Хагу, он који је у Глини ’95. говорио о комадању Хрватске, он који хрватску упоређује са Хитлеровом Немачком, нема шта радити у Хрватској – насписала је Твитеру Косор.

Она је навела да ће Конгрес бити прилика да „Вучић доведе и пријатеља (генерала Веселина) Шљиванчанина, осуђеног за злочин у Вуковару“, и да се „опет наруга несталима које је обећао тражити“.

– Ево прилике да се подсети и говора у Глини о Хрватској која то неће бити. Схаме (срамота) – написала је Косор.

Она је упитала и зашто је ХДЗ у ЕПП ћутао када је СНС постала придружени члан групе.

Реагујући на изјаву премијера Андреја Пленковића да је Вучић добио позив председника ЕПП Джозефа Даула, Косор је нагласила да је то неважно, те да је Даулу неко морао рећи да је ноћ 20. на 21. новембар била „најстрашнија ноћ, у којој су одведени из вуковарске болнице побијени на Овчар“, а да је заповедник тада био Шљиванчанин.

Косор је, одговарајући другим корисницима твитера који су реаговали на исту вест, написала и да „ваљда сваком нормалном грађанину Хрватске није нормално да се Вучић шепури по Хрватској“.

Председник Србије је синоћ рекао да још није одлучио да ли ће доћи у Загреб, а да „хистерија“ која се дигла у делу хрватске јавности због његовог могућег доласка, посебно, како каже, код оног њеног дела који никад није био наклоњен регионалној сарадњи и добрим односима Србије и Хрватске, може понекад и да прија ,“јер то значи да добро ради за Србију и свој народ“.

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ