Здравље

Откривена три нова симптома корона вируса, сви их потпуно игноришемо, а то је већ почетак заразе

На листи симптома Центра за контролу и превенцију болести нашла су три нова која се додају на постојећу листу у случају инфекције ковидом-19

Центар за контролу и превенцију болести истиче да су такозвани симптоми алергије – запушен нос или константно цурење носа, мучнина и дијареја три нова симптома короне вируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До сада симптоматика ковида-19 била је у вези сам повишеном температуром, инфекцијом плућа, кратким дахом, отежаним дисањем, болом у мишићима, главобољом, али и губитком чула укуса и мириса са боловима у грлу.

Центар за контролу и превенцију болести напомиње да ће наставити са допуњавањем листе како се истраживање о вирусу буде развијало.

Развијање симптома и клиничка слика оболелих зависи од претходног здравственог стања пацијента. Хронични болесници, нарочито они који имају срчане проблеме, дијабетес или проблеме са плућима су ризичнији него остали.

Тежина симптома зависи од старости пацијента и имунитета. Први знаци инфекције појављују су у временском процепу од два до 14 дана након инфекције вирусом.

Центар за контролу и превенцију наглашава да ако осетите неки од симптома да се јавите свом лекару.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ