Русија

Јако лоше вести! МОГУЋ ВЕЛИКИ ШОК за Русију и потпуни преокрет!

Фото: Јутјуб

На јесен, Немачка ће бити домаћин парламентарних избора који би могли озбиљно да утичу на судбину гасовода Северни ток 2.

Немачка канцеларка Ангела Меркел неће још дуго заузимати место шефа државе. У септембру ће се у Немачкој одржати избори за Бундестаг, услед чега ће бити познато име новог немачког лидера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потенцијални наследници Меркелове могу бити њен савезник из ЦДУ-а Армин Лашет, Олаф Шолц из СПД-а, или Аналена Бербок из странке Зелени.

Прва два кандидата нису давали оштре изјаве о Русији и да подржавају изградњу СП-2. Ипак, став Аналене у односу на Русију и гасовод је суштински другачији. Донедавно је она била та која се сматрала фаворитом за место немачке канцеларке, што је Москви указивало на одређене проблеме.

Немачки политиколог Александар Рар приметио је да се данас однос снага у Немачкој разликује од оног од пре неколико месеци.

Према његовим речима, хришћанске демократе имају много веће шансе за победу. Али чак и ако Зелени ипак победе на изборима, мораће да направе коалицију за формирање владе.

Проблем је у томе што ниједна друга странка у Немачкој не дели њихов став о Русији. Поред тога, политичка гледишта вероватно неће натерати Аналену да делује супротно економским интересима Берлина, а „СП-2“ је за њега од виталног значаја.

„То би само довело до економских губитака у самој Немачкој, јер је овој земљи потребна велика количина гаса. Дакле, неће све бити тако катастрофално застрашујуће, али атмосфера ће бити узбуркана“, резимирао је политиколог.

 

 

Извор: Webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ