Спорт

Скандал! ШВАЈЦАРАЦ НАПАО НОВАКА! Срамне оптужбе на рачун Ђоковића!

Не престају напади на Новака Ђоковића и ПТПА, нову асоцијацију тениских професионалаца.

Организација је основана у августу прошле године, а што је јача њена борба за права играча, то су и јачи нападу од стране АТП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тако је за швајцарски лист „Базлер Цајтунг“ Џеф Колет, директором турнира у Гштаду, јасно поручио да је против идеја ПТПА.

Сматра да није тачно да играчи „немају довољно велику моћ одлучивања“, што тврди ПТПА.

– Ако питате директоре турнира, они не мисле да се играчи не питају. Напротив. Ми смо хтели да спојимо наше турнире у Лозани и Гштаду, направимо комбиновани догађај за тенисерке и тенисере. АТП нас је подржао, исто и WТА, сви су се сложили, али су играчи блокирали пријекат. Видите, играчи ипак имају доста моћи – казао је Колет.

На питање да ли је нова асоцијација (ПТПА) потребна, има јасан одговор.

– Не мислим да је потребна. АТП систем је идеалан. Играчи и турнири имају по 50 одсто у одлучивању. Ако желите да ствари радите на начин на који то жели Новак Ђоковић, равнотеже ће се пореметити. Последице ће бити немерљиве. То није добра идеја Новака Ђоковића.

– Проблем је што сви желе да буде у већој категорији него што јесу. Сви желе да гледају, Роџера, Надала, Ђоковића. Али то није могуће. То је као у фудбалу: Лига шампиона, то су код нас гренд слемови. Турнири Серије 1.000 су Лига Европе. Они са АТП 500 још добро пролазе. Ови са АТП 250 се муче. Кукање нас нигде неће одвести. Ја могу да живим са нашом ситуацијом, али гледаоци и спонзори имају проблем са тим. Желе да имамо састав играча као на великом турниру, а то једноставно није могуће – истакао је Колет.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ