loading...
Србија

ТУГА: Наш познати глумац преминуо у сну (ФОТО)

Фото: Pixabay.com

“Анђеоски, како је и живео, преминуо је у сну.”

Првак Шабачког позоришта, Младен Огњановић, преминуо је у свом родном граду у сну у 71.години.

Рођен је баш у згради позоришта у глумачко-редитељској породици, а прву улогу са само две реченце добио је са четири године у представи коју је режирао његов отац, Александар Огњановић, један од оснивача Београдског драмског позоришта.

Већ у осмој години играо је главну улогу у представи “Мрак на врху степеница”, а партнерка му је била мајка, чувена глумица Загорка Исаковић, која је радила у Народном позоришту у Београду.

Породичну глумачку традицију наставила је и његова сестра Огњенка, као и њена кћерка Ања.

Велики бард чивијашког театра одиграо је више од 200 улога у позориштима у Шапцу, Тузли, Београду, Вршцу. Са радошћу је помињао рад у позоришту “Бошко Буха” и “Пинокио”. На даскама које живот значе провео је дуже од пола века.

Млађа Огњановић више пута је награђиван на фестивалима “Јоаким Вујић” у Крагујевцу, “Љубиша Јовановић” у Шапцу, Нушићевим данима у Смедереву…

Добио је и “Бркове Зорана Радмиловића” у Зајечару, “Ћурана” на Данима комедије у Јагодини, али је говорио да му је највећа награда то што ради оно што највише воли.

Представом “Кључ” обележио је три и по деценије уметничког рада, а публика га највише памти по остварењима у представама “Гимнастика за два цванцика”, “Розенкранц и Гилденстерн су мртви”, улози Кочкарјова у Гогољевој “Женидби”, капетану Ивилићу у “Буздовану”, Алекси у Стеријиној “Лажи и паралажи”.

По одласку у пензију, Младен Огњановић мирис мастикса у позоришту заменио је мирисом бензина. Обожавао је дорађене, тјуниране аутомобиле и уживао у вожњи и послу у механичарској радионици.

За себе је говорио да је весељак који воли најобичније ствари. Иако је глумио са највећим именима српске и југословенске позоришне сцене и обишао читаву Европу, волео је да се дружи са “обичним људима”.

Анђеоски, како је и живео, преминуо је у сну.

Сахрана Млађе Огњановића заказана је у недељу, 25 јула, на Доњошорском гробљу у Шапцу.

Извор: srbijadanas.com

Loading...
loading...