Идвајамо Србија

СВИ СУ НА НОГАМА, ШКОЛА ЗАТВОРЕНА! Дечак прети новим „Рибникаром“: Побићу 30 ђака, све вас имам овде на СПИСКУ

Група родитеља полуматураната ОШ „9. мај“ у Сутивану код Бијелог Поља од данас неће слати своју децу на наставу јер страхују за њихову безбедност након што су, како тврде, сазнали да један тринаестогодишњи ученик прети да ће убити 30 основаца са списка који је направио.

Након састанка са директорком школе Милијаном Бошковић и разредним старешином Драганом Машковићем, они су позвали надлежне институције да реагују јер ова установа, како тврде, више није сигурна за боравак њихове деце. Из полиције су казали да су јуче обавили све потребне радње и саслушали више особа и да и даље раде на расветљавању овог случаја, пише Дан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Члан Школског одбора Владан Лалевић затражио је да се школа затвори до даљњег и поручио да деца неће ићи на наставу док се све подробно не испита.

– Ми више нисмо сигурни шта се може десити. Треба да се делује превентивно и нека надлежне државне институције, од полиције, преко Центра за социјални рад, до психолога и психијатра, све подробно испитају – казао је Лалевић.

Родитељи су казали да им је директорка Бошковић саопштила да је разговарала са учеником и његовим родитељима. Дечак јој је, како пише Дан, рекао да су то све неистине и измишљотине.

Директорка ОШ „9. мај“ Милијана Бошковић је о овом случају одмах обавестила Одељење безбедности, а инспектори су јуче долазили у школу. Он је рекла да је јуче разговарала са двадесетак ђака и да су јој сви казали да су чули да постоји спорни списак, али да га нису видели.

– Један од њих се присетио да је овај ученик недуго након трагичног догађаја у Београду махао некаквим папиром и говорио „имам и ја вас овде на списку“ – пренели су Дану родитељи део разговора са директорком.

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ