Идвајамо Свет

ЗАПАД У НЕВЕРИЦИ: Како је Путину ово успело?!

Руске власти успеле су да спрече економски колапс који је претио земљи након увођења санкција 2022. године, па чак и да пређе на раст, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков у интервјуу за телевизију „Русија 1“.

– Постојала је претња колапсом, заиста смо морали да мобилишемо све ресурсе и унутрашње снаге како бисмо тај колапс спречили – рекао је портпарол, напомињући да се на руску економију тада обрушио терет невиђених санкција.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да се „ниједна земља на свету никада није суочавала и теоретски ниједна земља на свету не може да издржи такав ударац“ и додао да Русија не само да је стабилизовала ситуацију, вец́ је кренула „путањом раста“.

Према његовим речима, „захваљујући прилично далековидим и мудрим одлукама руководства земље“ успео је да се достигне плато, ситуација стабилизује и потом крене узлазном путањом.
Песков је додао да је мало вероватно да је неко могао да замисли да раст руске економије сада неће бити 2 одсто, како прогнозира Европска комисија, већ скоро 3 одсто.

– То говори о томе да још увек имамо веома велики потенцијал који нам у периоду максималне мобилизације и унутрашње смирености омогућава да издржимо сваки удар. Сада је, наравно, задатак да задржимо ове стопе раста. Стопа од 3 одсто је недовољна стопа раста, она мора бити већа, то сви схватају. Морамо да надокнадимо многе пропусте – закључио је Песков.

Извор: Информер

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ