Идвајамо Свет

ЗАПАД У НЕВЕРИЦИ: Како је Путину ово успело?!

Руске власти успеле су да спрече економски колапс који је претио земљи након увођења санкција 2022. године, па чак и да пређе на раст, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков у интервјуу за телевизију „Русија 1“.

– Постојала је претња колапсом, заиста смо морали да мобилишемо све ресурсе и унутрашње снаге како бисмо тај колапс спречили – рекао је портпарол, напомињући да се на руску економију тада обрушио терет невиђених санкција.

Он је истакао да се „ниједна земља на свету никада није суочавала и теоретски ниједна земља на свету не може да издржи такав ударац“ и додао да Русија не само да је стабилизовала ситуацију, вец́ је кренула „путањом раста“.

Према његовим речима, „захваљујући прилично далековидим и мудрим одлукама руководства земље“ успео је да се достигне плато, ситуација стабилизује и потом крене узлазном путањом.
Песков је додао да је мало вероватно да је неко могао да замисли да раст руске економије сада неће бити 2 одсто, како прогнозира Европска комисија, већ скоро 3 одсто.

– То говори о томе да још увек имамо веома велики потенцијал који нам у периоду максималне мобилизације и унутрашње смирености омогућава да издржимо сваки удар. Сада је, наравно, задатак да задржимо ове стопе раста. Стопа од 3 одсто је недовољна стопа раста, она мора бити већа, то сви схватају. Морамо да надокнадимо многе пропусте – закључио је Песков.

Извор: Информер

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ