Идвајамо Русија

ЦЕЛА РУСИЈА У СУЗАМА: Погинуо је

Руски медији пишу да је у Украјини елиминисан заменик команданта 14. армијског корпуса Руске Федерације генерал-мајор Владимир Завадски.

Новинска агенција Новоросија јавља да је Завадског разнела мина у близини Изјума у Харковској области. За ово нема званичне потврде. Новинари напомињу да је иза генерала остала супруга и два сина, од којих један похађа војну школу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према другим изворима, Завадски је могао да погине у близини села Кринки у Херсонској области, где руска војска последњих недеља покушава да се бори против украјинских оружаних снага на левој обали Дњепра.

Завадски је завршио Московску командну школу 2000. године, а пре тога, 1995. године, Уљановску гардијску суворовску војну школу. Од 2018. до 2021. генерал-мајор је командовао Кантемировском тенковском дивизијом у Подмосковљу.

У време смрти, наводно је био заменик команданта 14. армијског корпуса.

У мирно време, 14. корпус је био стациониран у Мурманској области и био је потчињен команди Северне флоте. Према речима украјинског војног аналитичара Константина Машовца, у овом тренутку у Херсонској области делује 80. моторизована бригада „Арктик“, у саставу 14. армијског корпуса, у саставу групе Дњепар.

Телеграм канал ВЧК-ОГПУ такође тврди да је генерал погинуо у зони одговорности групе Дњепар, „али као резултат експлозије мине у позадини, а не војног сукоба са непријатељем“.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ