Идвајамо Свет

СИКОРСКИ ДИГАО ПАНИКУ У ЕВРОПИ: Путин прети, Русија ће

Радослав Сикорски, шеф пољске дипломатије, тврди да ће Русија покушати да тестира гаранције које даје НАТО.

Он је додао да претње мора да схвати озбиљно да би напала Пољску.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ако Путин прети, ако прети бивши председник Медведев, онда, нажалост, морам да верујем тим претњама. Припремите се на то да ће Русија покушати да тестира безбедносне гаранције НАТО-а“, рекао је Сикорски дописнику пољске телевизије ТВН24 у САД.

На седници Савета безбедности УН у петак, пољски министар спољних послова одустао је од свог припремљеног говора и директно се обратио руском амбасадору у УН Василију Небензји, како би тачку по тачку порекао његове оптужбе против Запада и Пољске.

„Небензја каже да смо ми заточеници русофобије, али фобија је ирационалан страх. Готово свакодневно добијамо претње нуклеарним уништењем од бившег председника Русије и Путинових пропагандиста. Тврдим да то није ирационално“, рекао је Сикорски у УН.

Шеф пољске дипломатије одбацио је и оптужбе на рачун Украјине да је клијент Запада и да њоме владају нацисти.

„У ствари, Кијев се бори да буде независан. Он их назива нацистима. Па, председник је Јевреј, министар одбране муслиман, а они немају политичке затворенике. Каже да се Украјина дави у корупцији. Па, Алексеј Наваљни је документовао колико је његова земља чиста и пуна поштења“, рекао је Сикорски.

Извор: Јутарњи лист

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ