Идвајамо Свет

РУСИ ТВРДЕ: Они су казнили Фица за непослушност

Словачки премијер Роберт Фицо кажњен је за напослушност и супротстављање западним наративима кад је реч о Русији и Владимиру Путину, тврди московска Правда.

Фицо је политичар који је одмах рекао да је руска специјална операција у Украјини почела као резултат дивљања неонациста и да председник Владимир Путин није имао другог избора, наводи московски лист.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лист подсећа да је словачки премијер раније често критиковао Запад, НАТО и њихову политику према Украјини. Фицо се изјаснио против придруживања Кијева западној војној алијанси упозоравајући да би то могло да доведе до избијања трећег светског рата;

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Упорно је критиковао Европску унију и НАТО јер својом политиком само производе више проблема, а жестоко се противио и могућем слању НАТО војника у Украјину;

Оно што је посебно сметало Кијеву, али и Западу јесте што је јасно ставио до знања режиму Володимира Зеленског да мора жртввати територије да би прекинуо борбе, а стратегију Запада о Украјини назвао је промашеном и неделотворном.

Фицо је стао на жуљ и светским моћницима јер је подржао учешће спортиста Руске Федерације и Белорусије на Олимпијским играма у Паризу 2024.

Руски лист на крају закључује да је међународни тероризам у великој мери одређен акцијама глобалног Запада, предвођеног Вашингтоном и Лондоном и да би ту требало тражити мотив и траг за напад на словачког премијера.

Ништа није указивало на трагедију

Ништа није указивало на трагедију Атентат је извршен у Хандлови које се налази 180 километара од главног града Братиславе. Нашадач је приведен, а утврђено је да се ради о човеку старом 71 годину, који је писац и оснивач књижевног клуба, преноси локална ТВ. Пре него што је пуцао у премијера он је Фицу двикнуо: „Робо, дођи овамо!“ С обзиром на то да је у том тренутку било много људи који су чекали Фица на улици да га поздраве, нападач није изазивао сумњу. Фицо је са тешким ранама грудног коша, стомака и удова, хеликоптером је пребачен у болницу у Банској Бистрици и налази се у критичном стању. Шта су мотиви за напад и даље није познато.

Атентат је извршен у Хандлови које се налази 180 километара од главног града Братиславе. Нападач је приведен, а утврђено је да се ради о човеку старом 71 годину, писцу и оснивачу књижевног клуба, преноси локална ТВ.

Пре него што је пуцао у премијера он је Фицу двикнуо: „Робо, дођи овамо!“ С обзиром на то да је у том тренутку било много људи који су чекали Фица на улици да га поздраве, нападач није изазивао сумњу. Фицо је са тешким ранама грудног коша, стомака и удова, хеликоптером је пребачен у болницу у Банској Бистрици и налази се у критичном стању.

Шта су мотиви за напад и даље није познато.

Извор: Правда.ру

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ