Идвајамо Србија

УДАРНО! ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО ИЗ ЊУЈОРКА: Нисмо очекивали да нам они забију нож у леђа (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић борави у Њујорку, где ће 23. маја присуствовати седници Генералне скупштине УН на којој ће се разматрати предлог резолуције о Сребреници. Након састанака са лидерима, обратио се медијима уживо, где је говорио о круцијалним тематикама.

Вучић је на почетку обраћања рекао да следи састанак са руским представником, а потом и представницима Алжира и Египта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Вечерас имам вечеру са нашим кинеским пријатељима. Сутра имамо много догађаја. Овде радимо свој посао колико можемо, упркос тешкоћама и напорима. Добили смо податке, биће разочаравајућих вести по питању става неких држава од којих нисмо очекивали да нам забију нож у леђа. Очекивали смо притиске и промене ставова.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Каже да ће многи сутра да нам се правдају зашто су гласали за резолуцију о Сребреници.

– Парадокс је да ће Немци да отворе расправу о томе. Да нам после Првог и Другог светског рата да нам Немачка суди уводним обраћањем… Ја ћу да им одговорим. Видим да неки причају већ шта ће радити следеће власти, пошто хоће да буду марионете. Ја нећу да пристанем на то, нити се борим за очување фотеље. Борим се за Србију, као и сви људи овде, и хвала огромном тиму људи – истакао је председник.

Вучић додаје да су врло прљаву улогу у свему одиграли црногорски амандмани, и да је то рађено по нечијем налогу.

– Мислили су да смо глупи, и да би свако прихватио да има изговор пред грађанима, да каже да сада имамо амандмане и да нисмо колективни кривци. Вин вин ситуација. Они не разумеју да мене нису тиме купили. Мислили су да ћу прихватити оно што ми је лакше.

Председник истиче да нам не преостаје ништа друго осим да имамо веру у себе и у Бога.

– Видим да сам због тога посебно нападан са различитих страна. Хвала људима у Србији који су се ујединили. Никада се нисам осећао поносније. Ја сада када слушам објашњења зашто ће неке земље гласати за, само се осмехнем и одем даље. Ми смо се супротставили најмоћнијим силама. Одговорићемо храбро и истинито – поручује Вучић.

Питање број један је зашто се доноси ова резолуција, и која је намера и ко је доноси.

– Под три, зашто у овом тренутку доносе резолуцију. Под четири, хоће ли то ујединити било кога, људе у БиХ и у региону. Не, ништа више није поделили регион од овога. Нису могли гору одлуку да донесу Немци и ови у Сарајеву. Па шта сте постигли тиме. Шта ћете радити сутра, пошто сте отворили пандорину кутију. Шта ћемо када се отворе теме геноцида у НДХ, немачких злочина на источном фронту, злочина у Намибији. Мислили су да смо слаби и да нећемо подићи руке у гард. Слабији смо много, али узвратићемо на сваки ударац, показаћемо да знамо како да се бранимо – рекао је председник.

Вучић је додао да не може да помогне онима који му прете, и истиче да су различите светиње којима се моле.

– Они се моле за моју смрт, ја за живот Србије – додао је председник.

Казао је да сви знају у Њујорку да је ова резолуција политичко питање.

– Наравно, хоће да виде како да покрију себе око Газе, да покажу како нису антиисламски оријентисани. И наравно, везано је за однос са Русијом – истакао је у даху Вучић.

Председник је рекао да неће бити лако онима који се залажу за усвајање резолуције.

– Видим и код нас многи то узимају здраво за готово. Ја сам борац и борићу се до краја, и даље верујем да ће бити изненађени резултатом гласања. Већ сам урачунао ове који се нису јављали – био је јасан.

У делегацији са председником Вучићем је и министар спољних послова Марко Ђурић.

Подсетимо, пред полазак председник Вучић је истакао:

– Имаћу много састанака, а у четвртак ћемо да се боримо сви заједно. Ујутру ће се наћи нас неколико представника у храму Светог Саве, верујем да ће бити и патријарх и изрећи ће нам беседу и рећи шта мисле. Оно што је сигурно је да ћемо да се боримо. Знам колика је сила која нам прети и колико су велики и снажни, а ми ћемо дати све од себе и супротстваићемо им се јаче него што су мислили – рекао је Вучић.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ