Свет

АМЕРИКА НА КОЛЕНИМА! Највећи непријатељ дошао по своје, А НИСУ НИ РУСИЈА НИ КИНА!

Главни непријатељ Сједињених Америчких Држава није ни Русија ни Кина, већ амерички дуг, пише Нешнел интерест

Вашингтон се великом брзином креће ка техничком банкроту, сматра аутор текста. Он наводи последње податке Управе конгреса за буџет који показују да камате САД износе 1,6 одсто БДП-а, што чини 9,6 одсто федералног буџета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, 2022. године ова цифра ће износити 2,7 одсто, односно 16 одсто буџета. Такав сценарио новинари називају најоптимистичнијим.

Узимајући у обзир последњих неколико недеља, камате Вашингтона би могле да износе 20 одсто федералних прихода, наводи се у чланку. То значи да ће грађани САД сваки пети долар давати на враћање дуга.

Постоје два излаза из ситуације: смањење обавезних расхода или повећање пореза. Оба начина је блокирао Конгрес, наводи аутор.

Наглашено је да је једини начин да се сачувају социјални расходи игнорисање дефицита и дуга. При повољним условима развоја овог сценарија, дефицит ће се повећати за 30 одсто од 2019. године до 2023. године, уз очување војних и социјалних расхода, док би у периоду између 2018. и 2028. године дефицит могао да порасте за 81 одсто.

Аутор чланка наводи да ће САД искористити реструктурирање дуга уз помоћ јапанских и кинеских кредитора. Они држе 1,2 билиона америчких обвезница.

 

Извор: rs.spuntiknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ