Свет

ХИЛАРИ КЛИНТОН: Бранила сам демократију у Русији и Америци и зато сам уклоњена

У интервуу за МСНБЦ је бивша америчка државна секретарка Хиларy Клинтон рекла како је на председничким изборима 2016. године Русија покушавала спречити њезину побједу, јер је она била препрека плановима Москве у поткопавању америчке демократије.

Сада је, према Хиларy Клинтон, свесно или не, Трамп постао инструмент руског председника Владимира Путина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорећи за МСНБЦ, бивша америчка државна секретарка Хиларy Клинтон је рекла:

“Знала сам да Путин није био особито задовољан са мном. Не због чињенице како сам се понашала као државна секретарка, него зато што сам изразила забринутост због начина како су се у јесен 2011. у Русији провели избори. И то је јасно.

Знам да је изнимно сумњичав због масовних покрета у било којој земљи на руским границама, ако ти би покрети могли довести до раста демократије и ближих везе с Европском унијом, као и могућем чланству у НАТО савезу. Наравно, све сам то знала и разумела. Али опет, веровала сам да ту нема ничега особног. Нисам то разумела све док се нису појавили сви документи и информације.

Мислила сам да је све то њихова ачка гледишта, гледиште Русије, те да је руски покушај контролисати ставове украјинског водства и како они не могу допустити Сједињеним Америчким Државама, Западној Европи да се приближи земљама у руском суседству.

Сада сам заинтересована како су разоткрили ову причу. Уосталом, Руси се и даље мешају у нашу демократију. Добро, нису рекли: “Хиларy Клинтон није и неће постати председница, стога сви идемо кући.” Не, они покушавају утицати на то како се међусобно гледамо, како се међусобно повезујемо. Да су ушли у наш изборни систем су истакнули и службеници који раде за Трампа. Али што ће бити следеће?

По мом мишљењу, била сам препрека њиховим плановима у поткопавању наше демократије. Мислим да сам била сметња њиховим настојањима да успоставе још ауторитарнију власт у Русији и да процесуирају Путинове противнике, без обзира да били они представници ЛГБТ заједници или медија. Мислим да су ме жељели макнути с пута. По мом мишљењу се вреди питати зашто су ме хтели макнути? Што сада покушавају постићи? Судећи по ономе што смо видели, још увек покушавају замутити воду и путем друштвених мрежа још увек покушавају утицати на умове људи.

Недавно су се појавиле информације да имају десетине хиљада робота и посредника који говоре о здравственом закону. Покушавају поткопати наше напоре да људима пружимо здравствену заштиту. Зашто? Зато што знају да ће то довести до озбиљних политичких несугласица у нашој земљи.

Стога, по мом мишљењу, ја сам само мали детаљ ове загонетке. И доиста верујем да ћемо успети добити више информација о томе како су ме третирали и што су жељели учинити како би ме уклонили с пута.

Да, очигледно су успели у томе, јер нисам изабрана за председницу. Али то није било све. Ваљда су почели дугу игру. Не знам, свесно или несвесно, Трамп је Путинов алат. Не знам. Но, јасно је да Трамп игра даме, а Путин игра у тродимензионалном шаху. Путин има врло јасну представу о томе што жели постићи. На једном од првих места је његова жеља да поткопавањем демократија, а за то се користи новцем, уценама и свим врстама потицаја да својој вољи покуша подредити политичке и пословне лидере, те да буду дио будућности коју он покушава створити.”

Тако је лицемерно говорила Хиларy Клинтон у интервуу за МСНБЦ.

 

Извор: Logicno.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ