Србија

И РУСИ ШОКИРАНИ! Ево зашто је Тачи био поред Путина, СКАНДАЛ ПОСТАО ЈОШ ВЕЋИ!

Председник Србије Александра Вучић био је смештен на супротној страни трибине на којој су званице стајале, такорећи скроз на крају другог реда

Распоред седења светских лидера на церемонији обележавања завршетка Првог светског рата у Паризу изазвао је негодовање и незадовољство међу присутнима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ако се подорбно погледа снимак стајања на свечаној церемонији може се закључити да је распоред био скандалозан због тога што се Хашим Тачи

нашао у другом реду, одмах иза председника Руске федерације Владимира Путина.

С друге стране, председник Србије Александра Вучић био је смештен на супротној страни трибине на којој су званице стајале, такорећи скроз на крају другог реда.

Због овакве ситуације, која је бацила сенку на читав догађај, дипломатски представници многих земаља тражили су објашњење од Француза који су, како сазнајемо, објаснили да је распоред прављен по абецедном реду. Примедбе су уложили представници Црне Горе, Турске, Ирске и многи други.

Изненађена је била и руска делегација, јер се Путин нашао у близини Тачија, а реч је о земљи која не само да не подржава независност Косова, већ се и отворено залаже за остварање српских циљева по том питању.

Одговор организатора на ове замерке био је да су представници земаља седели по абецедном реду.

 

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ