Србија

Весић: Опозиција руши Вучића на позив Рамуша Харадинаја

Заменик градоначелника Београда Горан Весић истиче да је опозиција јуче организовала протест против насиља на којем је претучен новинар емисије „Kонтравизија“, те је истакао да су на челу скупа управо насилници, што је парадокс

Он је подсетио на претучене новинарке ТВ Пинк, на претње, увреде и позиве на линч које представници опозиције свакодневно упућују преко друштвених мрежа. Подвлачи да је ружно што у Србији не постоји јединство, пре свега када је реч о најважнијем националном питању – питању Kосова, већ се оно користи за убирање јефтиних политичких поена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јуче је у центру Београда организован протест против насиља на којем је вербално и физички нападнут новинар „Kонтравизије“ Младен Симић. Заменик градоначелника Београда Горан Весић оцењује да су и сами оснивачи овог протеста они који се залажу за насиље. Подсетио је да глумац Сергеј Трифуновић свакодневно позива на насиље, а уз њега су Жељко Веселиновић, Бошко Обрадовић…

Он подсећа да је Рамуш Харадинај најављивао протесте у Београду којима ће срушити Вучића, чак је и одбројавао дане.

– Протести су се десили, организовао их је Драган Ђилас. Нећу ништа да тврдим, али ми је индикативно да Харадинај најављује, а Ђилас то и уради. Јасно је да нам око Kосова треба једнинство и заиста је ружно да опозиција ради оно што најављују албански политичари на KиМ, а пре свих Харадинај – закључује Весић.

Говорећи о усвајању резолуције о дијалогу са Београдом у косовској скупштини, заменик градоначелника истиче да је ова резолуција, резолуција против дијалога.

– Дијалог води ка компромису, а компромис ка трајном, мирном решењу. Албанци не желе мир и видимо нервозу јер план прављења независног Kосова не иде онако како су планирали: видимо повлачења независности, неуспех у Интерполу, неуспех са визном либерализацијом… Јасно је да Kосово не постоји као држава и да без договора са Србијом трајно решење није могуће. Велики успех председника Вучића лежи у томе што је успео да у међународној заједници наметне то да нема решења без Србије и то признају чак и они који се залажу за независност Kосова – каже заменик градоначелника.

Додаје да је јасно да ће договор морати да се тражи са великим силама, пре свега са САД, јер Албанце не интересује шта каже ЕУ.

– Албанци већ деценијама имају план да стварају сталну несигурност како би истерали Србе са територије Kосова и Метохије, како би једног дана могли да им кажу „о чему ви причате са нама? Тамо више нема ваших грађана“. Зато су се десила 1999, 2004, 2008. и све ово што се данас дешава – каже Весић.

Политика председника Вучића је политика дијалога и договора, али је за дијалог потребно најмање двоје и велике силе које ће иза њега стати, подвлачи Весић.

Весић Kосово назива „монструм државом“ која не може да заживи без Србије.

– То је велика победа председника Вучића. До пре пет година смо губили на сваком пољу, а данас смо у офанзиви и придобијамо савезнике. Вучић путује по свету, разговара и преговара, а јасно је да на Балкану нема трајног мира. Србија је кључна земља овог региона и кључно је да задржимо жељу за дијалогом јер пре или касније, сваки се сукоб заврши дијалогом – каже Весић, додајући да је јасно да Kосово представља безбедносни проблем за целу Европу и територију на којој се дешава највише криминала на континенту.

 

Извор: Pink.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ