Регион Србија

ОДБИЈЕН ЗАХТЕВ МИЛА ЂУКАНОВИЋА! Срби извојевали победу

Данас, на Тројичиндан, у Подгорици се организован је велики сабор, који ће бити одговор митрополита, епископа, свештенства, монаштва и верног народа у Црној Гори, на скандалозни Предлог закона о верским слободама, чијим усвајањем би Српској православној цркви било отето 650 светиња и додељено непризнатој Црногорској цркви, коју води распоп Мираш Дедеић.

Иринеј о Ђукановићу: Нека му Бог да памети

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оно што сада чини и наговештава да чини председник Црне Горе Мило Ђукановић изазива чуђење читавог света, нека му Бог да ума да размисли шта чини и да не заслужи проклетство и осуду целог српског народа и Српске православне цркве, изјавио је патријарх Иринеј у емисији „Разговор са патријархом“ објављеној на Јутјуб каналу ТВ Храм.

Покушаји и та дела која намеравају да се учине чине да се сви владари црногорски преврћу у гробовима својим, видећи шта чини њихов наследник, нажалост. Човек који седи на престолу Светог Петра Цетињског, Његоша, великог српског песника и краља Николе, једног мудрог владара. Чуде се томе да је на њихов престо дошао човек који ратује против Црне Горе, против Срба у Црној Гори – рекао је патријарх.

Црногорски медији блиски власти победу су већ прогласили, на предњим странама штампе уз фотографију митрополита Амфилохија јуче су објављивани наслови попут: „Време је да се српски попови иселе из црногорских цркава“.

– Верски рат у Црној Гори је потребан газдама Мила Ђукановића. У читавој тој хијерархији моћи Мило је пион којим непосредно управљају Тачи, Харадинај и остала великоалбанска клика, а посредно они који су покровитељи великоалбанског пројекта. Читав овај прогон Цркве који Ђукановић најављује нема као свој покретачки основ тај новац од добровољних прилога из Острога, који често помињу, наводећи да он одлази у Србију и Српску, циљ је уништити православље на простору Црне Горе, а наводни огромни новац из Острога је само стављен на тацну као ратни плен који би ђавољи шегрти требало да узму за себе, када би успели у свом болесном науму – тврди Марко Ковачевић, портпарол Нове српске демократије и функционер Демократског фронта.

Тројичиндански сабор, иначе, организује Митрополија црногорско-приморска у сагласју с осталим епископијама из Црне Горе – Будимљанско-никшићком, Милешевском и Захумско-херцеговачком.

Атанасије Ракита, владика милешевски, говорећи о учешћу на овом скупу јуче је казао:

– Реч је о светој, саборној и апостолској Цркви Христовој, која на овом нашем географском простору организовано траје већ више од 800 година и која је сада позната у целом свету као Српска Патријаршија. Ја се залажем за очување те истинске природе Цркве и њене историјске организације, њеног поретка, њених права, њених светиња, за право њених верника… – навео је владика.

 

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ