Србија

ПАКЛЕНИ ПЛАН: Албанци ће Српску листу прогласити терористичком организацијом?

Савез косовских историчара „Али Хадри“, затражио је од Приштине да Српску листу прогласи терористичком организацијом!

Како су објаснили у саопштењу, надлежни органи би то требало да учине након вести да је 26 званичника Централне изборне комисије наводно отровано током отварања коверти са гласовима који су поштом стигли из Србије.

-Наглашавамо да је ово ружан и антидемократски чин и као такав повећава наше уверење да би се Косово требало понашати на сваки начин реципрочно са српском државом. На крају крајева, Срби и Србија не познају ништа друго осим аргумента силе – наводи се у саопштењу.

Огранак „Али Хадри“ у Дечанима, захтева од косовских правосудних органа да истраже овај случај и изнесу детаље у јавност, као и да међународна заједница осуди ово, како кажу, ниско и антидемократско понашање српске државе и српског народа.

Привремене власти у Приштини, али и бројне невладине организације, чине све како би Српску листу избацили из комбинаторике за састав нове власти. Циљ им је да на силу промовишу Ненада Рашића и Слободана Петровића у легитимне представнике српске заједнице на КИМ, иако су они на последњим изборима остали далеко испод цензуда.

Као по директиви, огласио се и професор међународног права Виган Ћороли који је рекао да тзв Државно тужилаштво Косова има довољно основа да захтева да се Српска листа прогласи неуставном.

– Српска листа не прихвата законе и Устав Косова – рекао је он.

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ