Србија

ВУЧИЋ НАСЛУЋУЈЕ ЗЛО! Спрема нам се катастрофа

Председник Србије Александар Вучић састао се на Андрићевом венцу са председницом Савета федерације Федералне скупштине Русије Валентином Матвијенко.

Председница Горњег дома Федералне скупштине је блиска сарадница руског председника Владимира Путина и вероватно најутицајнија жена у Русији.

“Веома сам забринут због ситуације на Косову и Метохији посебно по питању покушаја Албанаца да донесу одлуку о укидању Српске листе”, рекао је Вучић у разговору са Матвијенко.

Он је истакао да је Српска листа је партија која је добила 96 одсто гласова косовско-метохијских Срба и да је имала подршку Београда.

Констатовао је да су у Приштини измислили некакву причу о тровању ковертама из Србије и при томе рекли да су чланови ЦИК-а отровани, а ниједан Србин члан ЦИК-а није отрован.

“Измислили су неку причу са ковертама и да су отровани, а ниједан представник Србије није отрован. Сад више нису сигурни да су отровани, сад не знају шта да измисле али констатују да је потребно укинути Српску листу. Само желим да вам кажем да ће то оставити катастрофалне последице на односе Срба и Албанаца, јер Срба више неће бити у институцијама, а ви знате кад Срба нема у институцијама где их има и како ће морати да штите своју слободу и огњиште”, рекао је Вучић.

Он је додао да је молио западне партнере да уразуме Албанце и да их уразуме у њиховим катастрофалним циљевима јер ће имати велике последице.

“Иначе све што су радили радили су заједно са једним циљем, уништењем Српске листе. То је велика брига за нас и велико хвала Русији. Ја сам договорио да се видим са Путином у децембру, а очекујемо ускоро посету премијера Медведева за неколико дана да заједнички прославимо ослобођење Београда и Србије”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да су политички и еконоски односи између Србије и Русије веома добри и још једном захвалио и Валентини Матвијенко и председнику Русије за подршку у очувању теритопријалног интегритета наше земље.

“Робна размена расте, економски односи су одлични, робна размена расте, а најважније је чврст и костантан став Русије по питању очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије. И хвала и вама и предсендику Путину на тој подршци. Наши политички односи су веома добри и мислим да ваша посета јача и политичке и економске односе”, рекао је Вучић у обраћању Матвијенко на руском језику.

Матвијенко је рекла да борави у Србији поводом Интерпарламентарне скупштине која се одржава у Београду.

 

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ