Србија

Од 1. децембра важи ново правило због ког ће бити МАЊЕ ГУЖВЕ у граду !

У Београду ће убудуће снадбевање радњи, ресторана и осталих објеката које имају такву врсту услуге моћи да се обавља само између 20 сати увече и седам сати ујутру, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић и додао да ће та одлука почети да важи од првог децембра.

– Реагујући на бројне притужбе грађана у вези са коришћењем доставних возила која током читавог дана блокирају саобраћај у граду, Град Београд је данас донео одлуку која почиње да важи од првог децембра ове године – рекао је Весић новинарима у згради Комуналне милиције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Убудуће ће, истакао је, снадбевање радњи, ресторана и осталих објеката које имају такву врсту услуге моћи да се обавља само између 20 сати увече и седам ујутру, а не између 9 и 14 сати као што је сада случај.

– Укида се досадашња могућност да се снадбевање врши између 9 и 14 сати јер су то многи злоупотребљавали и дешавало се да нам читаве траке буду заустављене и да не могу да се користе за саобраћај зато што се достава врши када постоје гужве у граду – рекао је Весић.

Истакао је да од 1. децембра достава мора бити завршена до седам сати ујутру и додао да ће за свако доставно возило које буде на улици после седам бити кажњени како онај ко доставља, тако и онај коме се доставља роба.

– На тај начин ћемо увести ред у граду – додао је Весић.

Он је данас у згради Комуналне милиције имао радни састанак са вршиоцем дужности секретара за послове комуналне милиције Иваном Дивцем, начелницом Градске управе Сандром Пантелић, секретаром за саобраћај Душаном Рафаиловићем и секретарком за инспекције послове Соњом Божовић.

Дивац је рекао да ће Комунална милиција од првог децембра стриктно поштовати овај режим и кажњавати све бахате возаче и достављаче у Београду.

– Циљ и сврха постојања Комуналне милиције јесте да се већини грађана у Београду омогући нормалан живот и ово је само једна од ствари коју спроводимо у свом редовном раду. Надам се да ћемо овим поспешити проток саобраћаја и лакши живот грађанима – додао је он.

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ