Здравље Србија

ОВО МОРАТЕ ЗНАТИ! Ванредно стање је укинуто, али ове мере се обавезно морају поштовати

Фото: Pixabay.com

Ванредно стање можда јесте укинуто, али то не значи да вируса више нема.

С поступним враћањем живота у нормалу постоји низ мера којих и даље треба да се придржавамо када се налазимо на простору с више људи како бисмо спречили заразу корона вирусом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чини се да су љду у Србији са укидањем ванредног стања заборавили на све препоруке које и даље треба да се поштују, јер вирус и даље циркулише у нашем друштву и потребно је и даље да га се чувамо.

Носите маску

Општи савет је да се маске обавезно носе у градском превозу, продавницама, као и свим местима где није могуће да одржавате социјалну дистанцу од два метра.

Перите руке

И даље је преветивна мера број један – редовно прање руку и њихова дезинфекција алкохолом или асепсолом уколико нисте у могућности да оперете руке одмах након контакта са јавним површинама.

Одржавајте хигијену одеће и проветравајте просторије

Иако је мала шанса да вирус можете да пренесете преко одеће није на одмет продужити појачану хигијену одеће, перите је редовно, а просторије у којима боравите често проветравајте.

Избегавајте блиске контакте

Ризик од инфекције се повећава што сте фиизички ближи особи која је заражена. Зато је јако важно да избегавате уношење у лице и блиски контакт с људима.

Избегавајте гужве

Иако су мере ублажене, савет је да на даље избегавате гужве и велика окупљања, што мање људи виђате, мања је шанса да ћете се заразити.

 

Фото; Pixabay.com

Извор: Srbijadanas.com

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ