Србија

СКАНДАЛОЗНО! Црна Гора отворила границе за још неке земље! ЕВО ШТА ЋЕ БИТИ СА СРБИЈОМ!

Црна Гора проширила је листу земаља чијим ће туристима да дозволи улазак у државу.

На списку се сада налазе и Кипар, Ирска и Малта, док грађани Србије морају још да причекају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Власти у Црној Гори данас су поручиле да ће струка донети одлуку о томе да ли ће грађани Србије моћи у Црну Гору без карантина.

Одлуку доноси струка

Подсетимо, након што је Србија објавила да је у једном дану излечено више од 4.000 оболелих од ковид 19 Институт за јавно здравље Црне Горе тражио је појашњење од колега из Србије.

– Струка ће одлучити хоћемо ли отворити границе према Србији на основу одговора који ћемо добити од Батута. Какву су методологију применили, шта се то промијенило током ноћи, која су објашњења у питању, то ћемо видети. Не бавимо се политиком, нас интересује наша држава – рекла је помоћница министра здравља Весна Мирановић.

Из Националног координационог тела за борбу са коронавирусом раније је саопштено да ће Институт списак ажурирати једном недељно, сваког петка.

Када су у питању земље региона, поред Србије, на том списку нема ни Северне Македоније.

Према наводима РТЦГ, смањењем броја активно оболелих испод 25 на 100 хиљада становника стекли услови да Црна Гора отвори границу за грађане Србије.

Амбасадор Црне Горе у Србији Тарзан Милошевић изјавио је да људи који имају своје фирме, и који се баве послом у Црној Гори, могу да уђу у Црну Гору, под одређеним условима која подразумева и мере самоизолације.

Извор: Курир.рс/РТЦГ

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ