Спорт

ШОКАНТНА ОДЛУКА! Ђоковић остаје без титуле и 1000 бодова? Ово је нови распоред турнира!

Фото: јутјуб

Мало је рећи да је очајно смишљен нови распоред челника АТП-а!

Први турнир који ће бити одржан је АТП Вашингтон серије 500 који почиње 14. августа, на њему Ђоковић не учествује.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Следећи турнир на реду је АТП Синсинати серије 1000, а Новаку фали један трофеј на овом такмичењу да би ушао у историју тениса као једини играч који има два „златна Мастерса“, он је једини тенисер који уопште има све трофеје Мастерс серије 1000!

Следи УС Опен који почиње 31. августа, а бројни тенисери су најавили да ће прескочити овај Гренд слем уколико се стање не поправи у Америци, односно, уколико организатори не ублаже правила.

Ипак, Надал и Ђоковић сигурно неће пропустити прилику за још један трофеј, поготово кад се узме трка за „најбољег свих времена“!

Овај турнир би требало да се заврши 13. септембра, а баш тада почиње турнир АТП Мадрид серије 1000. Прошле сезоне је Ђоковић тријумфовао на овом такмичењу и освојио је 1000 бодова.

Уколико дође до финала УС Опена, Ђоковић ће готово сигурно пропустити почетак сезоне шљаке, што значи да ће изгубити титулу и бодове! Нехумани услови заиста!

Следи турнир у Риму 20. септембра, а потом Ролан Гарос седам дана касније.

Овако згуснуст распоред не одговара ником, не само Ђоковићу који брани 2860 бодова, 720 са Ролан Гароса, 180 са УС Опена, 1000 из Мадрида, 600 из Рима и 360 из Синсинатија.

Његов највећи ривал има још тежи задатак, Надал брани 5360 бодова, по 2.000 са УС Опена и Ролан Гароса, 360 Мадрид и 1000 Рим.

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ