Свет

Америка добила највећу претњу икада: „УНИШТИЋЕМО ВАС НУКЛЕАРНИМ ОРУЖЈЕМ“! Ако покушате…

Северна Кореја је запретила да ће уништити Сједињене Државе у случају обнављања рата на полуострву. То је наведено у поруци амбасаде Северне Кореје у Русији поводом 70. годишњице избијања Корејског рата.

Дипломате су приметиле да „америчка војска“ ове године спроводи разне војне маневре у Јужној Кореји, чија је главна сврха распоређивање снага из иностранства на Корејском полуострву ради брзог удара на Северну Кореју, истиче  „BulgarianMilitary.com“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амбасада је такође подсетила да Северна Кореја има нуклеарне ракете које могу да „кажњавају свакога ко се усуди да дигне руку против њих“.

– Нова рунда Корејског рата додаће нарочито сензационалан догађај историји човечанства, чиме ће се окончати друга империја, чије име су Сједињене Државе – рекли су представници Пјонгјанга.

Министар спољних послова Северне Кореје објавио је да су се односи између те земље и Сједињених Држава претворили у безнадежне после две године. Додао је да се ситуација на Корејском полуострву „из дана у дан мења на горе“.

Према његовим речима, од првог састанка америчких и корејских лидера Доналда Трумпа и Ким Џонг Уна 2018. године „наде су уступиле место очају“, а „искра оптимизма за миран просперитет изумрла је под притиском песимистичке ноћне море“.

Рат између Северне и Јужне Кореје трајао је од 25. јуна 1950. до 27. јула 1953. Пјонгјангу су помогле СССР и Кина, а на страни Сеула, Сједињене Државе, Велика Британија и друге земље под заставом УН учествовале су у рату.

Током три године око 1,3 милиона Корејаца је убијено и рањено, а Вашингтон је у овом сукобу изгубио око 36 хиљада војника. Рат је завршен примирјем 1953. године, које важи и данас.

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ