Србија

АДВОКАТ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: Драган Ј. Вучићевић читао лажне транскрипте, прислушкивање адвоката и клијента је забрањено Уставом

Дејан Лазаревић, адвокат Вељка Беливука и Марка Миљковића, реаговао је на синоћну емисију на Пинку када је главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић читао наводне транскрипте разговора између њега и његових клијената.

Лазаревић јер новинарима рекао да су транскрипти лажни и да је од почетка знао да се његови разговори са Беливуком и Миљковићем снимају иако то није дозвољено законом.

– Беливук је од почетка говорио тужиоцу да се наши разговори прислушкују. Да ли мислите да бих их саветовао да лажу, када смо већ знали да нас снимају. То вам говори све о аутентичности наводног транскипта који је прочитао Вучићевић. Својим клијентима сам рекао да говоре истину и искључиво истину. Они који су нас снимали, то знају – казао је Лазаревић за дневни лист Данас.

Прислушкивање адвоката и његових клијената подлеже кривичној одговорности каже Лазаревић.

– Уставом и законима је забрањено да било ко присуствује или слуша разговоре између адвоката и њихових брањеника који се налазе у притворској јединици. Важно је да нагласим да својим брањеницима нисам састављао одбрану, већ их саветовао да говоре само истину – казао је адвокат осумњичених за најтежа кривична дела.

Подсећамо, Драган Ј. Вучићевић јуче је помпезно саопштио да ће објавити аудио снимак разговора Лазаревића са Беливуком и Миљковићем, али је синоћ на Пинку рекао да су му адвокати сугерисали да то не чини „како не би угрозио истрагу“.

Вучићевић је због тога одлучио да прочита транскрипте наводних разговора у којима адвокат саветује осумњичене да „измисле“ како су се састајали са председником Србије Александром Вучићем.

Прво је прочитао наводни разговор између Лазаревића и Миљковића.

Миљковић: Треба да пустимо то, да слажемо, да изазовемо реакцију јавности… А за тим, за том причом што ћу циљано да пласирам, за тим „Kрик“ плаче, једва ће чекати да све то објаве…

Дејан Лазаревић: Тако треба, баш тако. Да сте били у вези, да је то све систем, држава, да сте радили у договору…

Миљковић: Измислићу да смо се састајали са Вучићем, са њим се састајали редовно… Kо каже да се нисмо састајали…

Други део је наводни разговор између адвоката Лазаревића и Вељка Беливука.

Лазаревић: Све је договорено, рећи ћемо, знаш, да сте се виђали са жвалавим… Редовно…

Беливук: Јесте, брате, јесте, тако ћемо… Рећи ћемо и да смо имали снимљено, али су ми узели рисивер, па су снимци као обрисани, па сад немам снимке, а имао сам их…

Лазаревић: Да, да… А да би се додатно замутило, рећи ћемо да можда ипак негде имамо снимке, да смо неки део и преснимили…

Беливук: Супер, тако ћемо све. И у „Kрик“ све, то обавезно…

Извор: Luftika.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ