Идвајамо Србија

НОВА ПРЕТЊА СРБИМА ИЗ АМЕРИКЕ: Ево шта следи уколико дође до немира на северу Косова и Метохије

Помоћник америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Џејмс О’Брајен изјавио је данас да је важно да Београд и Приштина знају да би изазивање немира на северу Косова и Метохије, значило „конфронтацију са НАТО-ом”.

Помоћник америчког државног секретара Ентонија Блинкена рекао је да север Косова и Метохије мора да буде миран и безбедан како би Београд и Приштина могли политички да напредују на путу ка Европској унији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Важно је да обе стране схвате да, ако дође до немира на северу, то значи конфронтацију са НАТО-ом”, рекао је О’Брајен новинарима у Вашингтону.

О’Брајан је додао да ће амерички државни секретар током дводневног састанка министара спољних послова земаља НАТО-а, 28. и 29. новембра, у Бриселу говорити о порасту тензија на Западном Балкану, преносе амерички медији.

Блинкен ће такође представљати Сједињене Државе на састанку Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) у Скопљу, преноси Спутњик.

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг је током посете Приштини 20. новембра говорио о могућности трајнијег повећања присуства НАТО-а на КиМ и обећао да ће западна војна алијанса учинити све да одржи мир у региону Западног Балкана, пренео је Танјуг.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ