Идвајамо Србија

НОВА ПРЕТЊА СРБИМА ИЗ АМЕРИКЕ: Ево шта следи уколико дође до немира на северу Косова и Метохије

Помоћник америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Џејмс О’Брајен изјавио је данас да је важно да Београд и Приштина знају да би изазивање немира на северу Косова и Метохије, значило „конфронтацију са НАТО-ом”.

Помоћник америчког државног секретара Ентонија Блинкена рекао је да север Косова и Метохије мора да буде миран и безбедан како би Београд и Приштина могли политички да напредују на путу ка Европској унији.

„Важно је да обе стране схвате да, ако дође до немира на северу, то значи конфронтацију са НАТО-ом”, рекао је О’Брајен новинарима у Вашингтону.

О’Брајан је додао да ће амерички државни секретар током дводневног састанка министара спољних послова земаља НАТО-а, 28. и 29. новембра, у Бриселу говорити о порасту тензија на Западном Балкану, преносе амерички медији.

Блинкен ће такође представљати Сједињене Државе на састанку Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) у Скопљу, преноси Спутњик.

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг је током посете Приштини 20. новембра говорио о могућности трајнијег повећања присуства НАТО-а на КиМ и обећао да ће западна војна алијанса учинити све да одржи мир у региону Западног Балкана, пренео је Танјуг.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ