Идвајамо Свет

НЕМА МИРА ЗА АМЕРИКУ ОД ЈУТРОС: Брутална одмазда, Арапи разарају све!

Напад је уследио након што су амерички авиони извели нападе у западном Ираку и пограничним областима са Сиријом као одговор на убиство америчких војника у бази у Јордану.

Ирачке шиитске групе у оквиру фронта Исламског отпора у Ираку наводе да су напале америчку ваздухопловну базу Харир у Ирачком Курдистану.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напад је уследио након што су амерички авиони извели нападе у западном Ираку и пограничним областима са Сиријом као одговор на убиство америчких војника у бази у Јордану.

– Борци Исламског отпора у Ираку, настављајући отпор америчким окупационим снагама у Ираку и региону и као одговор на масакр нашег народа од стране ционистичког ентитета у Појасу Газе, напали су америчку окупациону базу Харир у Ербилу у северном Ираку помоћу дрона – наводи се у саопштењу групе.

Пентагон се за сада није огласио.

Војна база САД на гасном пољу Конико у провинцији Деир ез-Зор у источној Сирији, подсетимо, нашла се током ноћи под ракетном ватром. Локални извор рекао је за РИА Новости да је након напада избио пожар.

Централна команда САД саопштила је да су САД у петак погодиле више од 85 циљева који припадају Корпусу гарде исламске револуционарне револуције (ИРГЦ) и његовим филијалама у Ираку и Сирији у оквиру осветничких удара на њихову војну базу у Јордан.

Подсетимо, У америчким ударима из ваздуха на делове Сирије погинули су цивили и причињена је знатна штета, саопштила је данас сиријска војска.

– Америка је касно синоћ извршила нападе из ваздуха на неколико градова и насеља на истоку Сирије и недалеко од сиријско-ирачке границе, при чему је погинуо већи број цивила и војника. Има много рањених и нанесена је знатна штета на државној и приватној имовини – саопштено је из сиријског Министарства одбране.

Истиче се да се на подручју које је на мети америчких напада у источној Сирији сиријска војска бори против остатака терористичке организације Исламска држава и оцењује да то значи да САД раде на томе да се „оживи Исламска држава у Сирији и Ираку“ да би је Вашингтон, како се наводи, користио као „теренско оружје“.

Извор: Република

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ