Идвајамо Свет

ХАОС У САД: Камионџије покренуле лавину у Тексасу (ВИДЕО)

Стотине демонстраната стигло је до града на америчко-мексичкој граници како би извршили притисак на администрацију председника Џоа Бајдена да донесе оштре мере безбедности граница и да се позабави илегалном миграцијом.

Људи су дошли на скуп који организује конвој камионџија „Вратимо нашу границу“ против миграната који прелазе из Мексика.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стотине демонстраната из свих крајева САД стигло је у суботу до малог тексашког пограничног града Кемадо, око 20 миља северозападно од Игл Паса на граници између САД и Мексика, како би изразили протест због илегалне имиграције.

Игл Пас је гурнут у сукоб око спровођења имиграције између Тексаса и федералних власти. Протестни конвој почео је вишедневну вожњу широм САД у понедељак у Вирџинији. Учесници су нагласили да је догађај миран, али критичари упозоравају да би то могло довести до антиимигрантског расположења.

Имиграција је постала главно политичко питање у изборној години у којој ће вероватно бити реванш између бившег председника Доналда Трампа, републиканца, и његовог демократског наследника, председника Џоа Бајдена.

Трамп је своје основне бираче мотивисао позивима на рестриктивније граничне праксе.

Трагедија на реци Рио Гранде

Број миграната ухапшених у покушају да пређу америчко-мексичку границу попео се на рекордно висок ниво откако је Бајден преузео дужност 2021. године.

Хапшења миграната су опала у последњих месец дана након скока у децембру. У јануару су се три мигранта удавила у реци Рио Гранде, што је продубило свађу између савезних власти Тексаса и државе.

Бајденова администрација се жалила да су припадници националне гарде Тексаса спречили федералну граничну полицију да дође до реке како би покушала да спасе тројицу миграната. Инцидент се догодио након што је гувернер Тексаса Грег Абот ефективно блокирао званичнике америчке граничне патроле да приступе великом делу земље у Игл Пасу, укључујући парк Шелби. Парк су користили гранични званичници за обраду миграната.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ