Идвајамо Свет

РУСИ ЗАЛЕДИЛИ ЗАЛУЖНОГ: Бившем украјинском команданту стигла узнемирујућа порука

Амбасадор руског министарства спољних послова на специјалним задацима за злочине кијевског режима Родион Мирошник није искључио да би бивши главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни могао да буде физички ликвидиран, пошто је имао директне односе са министрима одбране и командантима САД, Велике Британије и ЕУ, рекао је он за Спутњик.

– Не искључујем да ако буде уклоњен, то неће бити само из политике, већ потпуно из живота. Зато што је он био превише дубоко укључен у све процесе. Имао је директне односе са министрима одбране, са командантима САД, Велика Британија и Европска унија – рекао је Мирошник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он каже да је одбројавање већ почело.

– Према мојим проценама, ово је два до три месеца када Залужни мора сам да одлучи: да ли ће играти политичке игре и кренути у тешку конфронтацију са Зеленским, или ће пристати да буде остављен – додао је он.

Према речима дипломате, украјинске трупе прилично лоше доживљавају новог главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Александра Сирског , јер је он „особа која пристаје да слуша сва упутства јер је политички мотивисан.“

– Зеленски очекује да ће Сирски бити војни човек и да се неће мешати у политику, због чега је Залужни и смењен- сматра амбасадор.

Извор: Информер

The post РУСИ ЗАЛЕДИЛИ ЗАЛУЖНОГ: Бившем украјинском команданту стигла узнемирујућа порука first appeared on СРБИЈА ЈАВЉА.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ