Идвајамо Свет

СВЕТ У НЕВЕРИЦИ: Шта су ово Руси нашли у подрумима Маријупоља?!

Тестирања реуматолошких лекова за велике западне фармацеутске компаније у сарадњи са украјинским званичницима у току неколико година спровођена су на пацијентима психијатријског одељења болнице у Маријупољу, произлази из докумената у која је Спутњик имао увид. Поред психијатријских пацијената, експерименти су вршени и на бебама.

На списку пацијената којима је дат један од лекова налазила су се и деца млађа од годину дана – на листи је поред имена у колони „старост“, стајала ознака „0“. Такође, судећи по том списку, препарат је примењиван и на деци старости од једне до 11 година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова документа открили су грађевинари у подруму болнице бр. 7 у Маријупољу током њене обнове. Репортер Спутњика је успео да посети то место и упозна се са документима. Према документима, они су припадали психијатријском одељењу болнице и настали су у периоду 2008-2016. године.

Из резултата првобитног увида у документа види се да су на људима тестирани лекови под бројевима, без назива. Препарати су се налазили у белим ковертама такође без назива, под бројем ГЛПГ0634-ЦЛ-203.

Примарни циљ тестирања био је да се процени ефикасност лекова у смислу броја пацијената, који су одреаговали на њега према критеријумима Америчке коморе реуматолога (АЦР).

У документима се, генерално, помињу западне фармацутске компаније.

Поред тога, на лицу места нађене су кутије у којима се налазило много припремљених коверти логистичких компанија и контејнера за биоматеријал са адресама примаоца у лабораторијама у Швајцарској, Великој Британији и САД.

Документи из маријупољске болнице нису једини доказ да су пацијенти украјинских психијатријских клиника коришћени за тестирање у интересу западних стручњака.

У пролеће 2022. године, Министарство одбране Русије објавило је информације да су од 2019-2021. године научници из САД спроводили испитивања потенцијално опасних биолошких препарата на пацијентима окружне клиничке психијатријске болнице бр. 3 у Харкову.

Поред тога, Министарство одбране објавило је податке и о нехуманим експериментима Пентагона на пацијентима психијатријске болнице бр. 1 у селу Стрелечје у Харковској области. Главна категорија људи на којима су вршена испитивања била је група мушких пацијената старости од 40-60 година са високим степеном физичке исцрпљености.

Американци су одавно почели да практикују експерименте на пацијентима психијатријских клиника. Својевремено је постао широко познат пројекат Централне обавештајне агенције (ЦИА) МК-УЛТРА о манипулисању људском свешћу, спроведеном од 1950-1970. г. У оквиру пројекта извођени су сурови експерименти на пацијентима психијатријских болница.

Истовремено, ЦИА је проучавала резултате нехуманих експеримената, које су спроводили нацистички психијатри у концентрационим логорима током Другог светског рата.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ