Свет

ОДЕ УКРАЈИНА! Шокантно обраћање Бајдена након пада Авдејевке!

АМЕРИЧКИ председник Џозеф Бајден рекао је да верује у успех покушаја његове администрације да добије додатна средства од Конгреса за потребе Кијева, али није сигуран да до тада неће још украјинских градова прећи под руску контролу.

– Разговарао сам са Зеленским данас поподне да бих му рекао да сам уверен да ћемо добити новац (од Конгреса). Много тога је у игри. НАТО је кључан за наш опстанак – рекао је Бајден новинарима Беле куће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новинаре је интересовало колико је амерички председник сигуран да до тренутка када Конгрес одобри захтев администрације за додатна издвајања, ниједан украјински град неће пасти под контролу руских снага.

– Не, нисам сигуран. Нико не може бити сигуран. Гледајте, Украјинци се боре храбро и херојски. Толико је тога у игри. Идеја да нам понестаје муниције, да ћемо им окренути леђа, налазим апсурдном, неетичном. Зато ћу се борити да им набавим муницију која им је потребна – рекао је Бајден.

Претходно је руски председник Владимир Путин саслушао у Кремљу извештај руског министра одбране Сергеја Шојгуа о заузимању Авдејевке, а затим је честитао руској војсци на овом успеху и важној победи, пренео је Спутњик.

Извор: Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ