Идвајамо Регион

НЕШТО ВЕЛИКО СЕ СПРЕМА НА БАЛКАНУ: НАТО повукао опасан потез (ВИДЕО)

Радови на модернизацији прве авио-базе НАТО-а на Западном Балкану почели су у јануару 2022, свечано отварање је заказано за 4. март

У сусрет отварању реновиране авио-базе Кучoвa, 4. марта, којем ће присуствовати тамошњи високи званичници, као и представници НАТО-а и САД, премијер Албаније Еди Рама је констатовао да ће та база имати кључну улогу у операцијама и вежбама Северноатлантске алијансе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, служиће и као центар за активности ваздухопловства, са напредном инфраструктуром за борбене и транспортне авионе Алијансе.

„Добар дан из НАТО ваздухопловне базе Кучoвa, која постаје у потпуности оперативна 4. марта и која ће играти кључну улогу у подршци активностима НАТО-а, а истовремено ће служити и за јачање албанског ваздухопловства, са напредном инфраструктуром за борбене и транспортне авионе Алијансе“, написао је Рама на Фејсбуку и поделио видео са снимцима из бате.

База Кучова изграђена је 1950-их за смештај авиона албанског ваздухопловства, да би након 2005. постала место за обуку њихових пилота, извођење вежби припадника војске Албаније, али и држава чланица НАТО-а.

Сарадња Албаније и западног војног пакта подигнута је на виши ниво пошто се Тирана придружила НАТО-у априла 2009. године.

Радови на модернизацији базе Кучова као прве авио-базе НАТО-а на Западном Балкану почели су у јануару 2022.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ