Идвајамо Свет

ШОКАНТАН ПРИЗОР У АВДЕЈЕВКИ: Американци ударили на Украјинце, снимак заледио Кијев (ВИДЕО)

Више америчких добровољаца учествује у борбама у Украјини у редовима окупаторске руске војске, а неки од њих су ушли у Авдијевку (Авдејевку) са руским снагама.

Један од њих је и Вил, бивши војник америчке војске и учесник војне операције у Авганистану. Њему је, у знак солидарности, дозвољено да окачи америчку заставу на једну од зграда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вил тврди да „обични Американци разумеју суштину онога што се дешава у Донбасу и шта штите становници региона“.

– Ови момци (руски војници, прим. а) су невероватни људи. Оно што раде сваки дан је њихов посао. Ово је невероватно! Поносан сам што сам овде – наводи Вил, а преноси “ТВ Фронт”.

Након битке за Авдијевку, руске снаге потиснуле су формације Оружаних снага Украјине на четири правца одједном. Тако су на “авдијевском правцу” јуришне групе потиснуле украјинске одреде из села Ласточкино, Северноје и Степовоје.

Руси покушавају да се приближе Орловки, Тоненку и Бердичију, а Украјинци на све начине покушавају да то спрече.

Украјинска војска потврдила је раније да се повукла из села Ласточкине на западу земље, наводећи да ће тај потез помоћи да се заустави напредовање руске војске ка западу.

– Украјинске оружане снаге повукле су се из села Ласточкине, са циљем да организују одбрану и спрече непријатеља да даље напредује у западном правцу – рекао је портпарол украјинске војске Дмитро Лиховиј, пренео је Ројтерс.

Село Ласточкине се налази западно од града Адвдејевке над којим су руске снаге преузеле контролу половином фебруара.

Извор: Срна

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ