Свет

ШОЈГУ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Информације су језиве

Од почетка Специјалне војне операције коју спроводи руска војска, Оружане снаге Украјине изгубиле су више од 444.000 војника, рекао је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

Према његовим речима, Украјинци од почетка године сваког дана губе просечно више од 800 војника и 120 јединица технике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је на колегијуму Министарства одбране рекао да је „од почетка године од нациста ослобођено 327 квадратних километара територије“.

Команда украјинске војске покушава да уз помоћ резервних снага стабилизује ситуацију и спречи слом фронта, додао је он.

Шојгу је такође истакао да руске снаге високопрецизним оружјем ускраћују могућност за контранапад Оружаним снагама Украјине.

– Припадници Снага за специјалне операције раде самоуверено, професионално, достојанствено, свакодневно остварујући подвиге – нагласио је министар.

Шојгу је рекао и да су руске снаге ставиле под своју контролу важно авдејевско чвориште украјинско одбране, а руске јединице настављају да побољшавају своје положаје на доњецком и купјанском правцу.

Поред тога, он је оценио да ситуација у којој су Оружаних снага Украјине говори да стратегија Сједињених Америчких Држава по питању обуздавања Русије нема перспективу. Министар је проценио да ће се 2024. године повећати обим заједничких обука САД и савезника на рачун војног потенцијала чланица НАТО.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ