Идвајамо Русија

ПУТИН ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ: Почиње лов! Нико не сме да побегне

Очување и заштита традиционалних духовних и моралних вредности је најважнији услов за јачање суверенитета и безбедности држава, поручио је руски председник у видео-поруци учесницима 12. међународног састанка високих представника задужени за питања безбедности у Санкт Петербургу

Методе терориста постају све софистицираније, све више варварскe, a то је још једном показао терористички напад на „Крокус сити хол“ код Москве, изјавио је руски председник Владимир Путин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Методе криминалаца постају све софистициранији – све више варварскe. То је још једном показао крвави терористички напад који се догодио 22. марта у Подмосковљу“, казао је Путин у видео-поруци учесницима 12. међународног састанка високих представника задужени за питања безбедности.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Руски председник је додао да сви налогодавци, спонзори и организатори терористичког напада у „Крокусу“ морају бити идентификовани и кажњени.

„Специјалне службе и безбедносни органи настављају да откривају и проучавају све детаље тог подлог злочина. Идентификују налогодавце, спонзоре и организаторе. Нико од њих не сме да избегне праведну одмазду“, истакао је Путин.

Према његовим речима, Москва је спремна да сарађује на јачању глобалне и регионалне безбедности са свима заинтересованима и формирању мултиполарног светског поретка који одговара интересима већине земаља.

„Уверен сам да ће ваш садашњи састанак помоћи јачању сарадње у корист наших земаља и народа, у интересу мира и стабилности на планети“, истакао је Путин.

Он је додао да је заштита информационе сфере од претњи релевантна за све земље и изузетно важна за осигурање националне безбедности и економског развоја.

Руски председник назвао је очување и заштиту традиционалних духовних и моралних вредности најважнијим условом за јачање суверенитета и безбедности држава.

„Најважнији услов за јачање суверенитета и безбедности држава је очување и заштита традиционалних духовних и моралних вредности, како показује историјско искуство. Оне земље које чувају национални идентитет и самобитност свог народа поштују сећање својих предака, уз поштовање других култура и традиција“, указао је Путин.

Према његовим речима, тај приступ је посебно важан данас, када се формира мултиполарни светски поредак и када се глобални однос снага постепено мења у корист светске већине, а нови центри развоја активно јачају.

Састанак се одржава у Санкт Петербургу под покровитељством Савета безбедности Руске Федерације, ком присуствују и председник Републике Српске Милорад Додик и бивши министар унутрашњих послова и некадашњи шеф БИА Александар Вулин.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ