Идвајамо Свет

ПАНИКА У УКРАЈИНИ: Зеленски издао хитно наређење

Председник Украјине Володимир Зеленски одложио је све предстојеће иностране посете, изјавио је данас његов секретар за штампу Сергиј Никифоров, у тренутку док је у току руска офанзива на регион Харкова.

– Володимир Зеленски је наложио да се сви међународни догађаји заказани за наредне дане одложе и да се усагласе нови датуми – навео је Никифоров на Фејсбуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зеленски је претходно отказао посету Мадриду, која је требало да се реализује касније ове недеље, током које је требало да се састане са шпанским премијером Педром Санчезом и краљем Фелипеом ВИ, саопштено је из шпанске краљевске палате.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Дипломатски извори су истакли да је отказивање путовања председника Украјине, које је требало да обухвати и Португал, последица сложене ситуације кроз коју пролази његова земља суочена са руском офанзивом после више од две године рата, пренела је агенција ЕФЕ.

Шпанска влада није званично најавила посету, иако су у понедељак извори из власти открили да је током посети планирано потписивање билатералног споразума о безбедности.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ