Идвајамо Свет

ЗАПАД У НЕВЕРИЦИ: Путин почео жестоку одмазду, потписао је

Конфронтација између Русије и Сједињених Држава узима све више маха, а односи две земље настављају да се неумољиво погоршавају. Прошлог месеца, Представнички дом усвојио је закон који би Вашингтону омогућио да заплени замрзнуту руску имовину.

Вести које долазе из Сједињених Држава очигледно нису много обрадовале руског председника Путина, који је одлучио да се освети противницима. Ово је известио „Франкфуртер Рундсцхау“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Чин очаја, чин освете или обоје? Владимир Путин очигледно циља на америчку имовину и жели да је конфискује у складу са својом уредбом“, пише немачка публикација.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Кремљ је више пута упозоравао Запад да ако дође до конфискације руске имовине, САД ће морати да одговарају за то. Пре неколико дана се сазнало каква ће бити Путинова одмазда.

Он је потписао декрет који дозвољава руским судовима да заплене америчку имовину и америчке грађане.

„Очигледно, декрет је потписан као одговор на нападе на руску имовину у Сједињеним Државама. Ово има за циљ да надокнади штету коју су акције Сједињених Држава нанеле Руској Федерацији и Централној банци Русије“, наводи новинар немачког издања.

Немачка је напоменула да европске земље, за разлику од Сједињених Држава, још нису одлучиле шта да раде са руском имовином. О овоме се води жестока дискусија. ЕУ је замрзнула око 210 милијарди евра од руске централне банке.

Међутим, ова имовина још није заплењена, делом и због забринутости у Европској унији због могуће одмазде Русије. Осим тога, ако се руска имовина експроприше, могли би настати озбиљни правни проблеми.

Русија, с друге стране, жели да се заштити од Запада, и преузеће његове активе ако ситуација то захтева. Како сматрају у Немачкој, Путин ће то учинити као освету западним земљама.

Извор: Wебтрибуне

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ