Идвајамо Свет

РУСИ СРАВНИЛИ ПОЛА СЕЛА У ЈЕДНОМ НАПАДУ: Разарање какво се не памти (ВИДЕО)

Русија је и трећи пут бацила монструозну авионску бомбу ФАБ-3000 М-54 на положаје Оружаних снага Украјине!

Руски војни Телеграм канал Фигхтербомбер објавио је кратак снимак на коме се види снажна експлозија, међутим, за сада није познато где се догодио напад.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Војни дописник Андреј Руденко, подсетимо, објавио је два дана раније на свом Телеграм каналу снимак на коме се наводно види како бомба ФАБ-3000 са модулом за планирање и корекцију диже у ваздух зграду у Липцима у Харковској области.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Монструозна бомба, тешка 3.000 килограма, наводно је први пут бачена прошлог четвртка на троспратницу у истом селу. На снимку се види како бомба пада недалеко од зграде након чега је настала ужасавајућа експлозија која је разнела све мање објекте у околини.

Министарство одбране Русије је у марту најавило покретање масовне производње авионске бомбе од три тоне. Ваздушна бомба од три тоне има такву разорну моћ да може да се користи за јуриш на посебно утврђена подручја.

Бомба је иначе први пут приказана пре неколико месеци приликом обиласка тадашњег руског министра одбране Сергеја Шојгуа руској војној компанији.

ФАБ-500 и ФАБ-1500 много су допринеле руским успесима на фронту у последњих шест месеци док украјинска ПВО за сада нема решење за масовну употребу бомби које за неколико минута стижу до циља.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ