Србија

ДАЧИЋ ИЗРИЧИТО О КОСОВСКОМ ПИТАЊУ: Столица за КиМ у УН?! Кад на врби роди грожђе!

Министар спољних послова Ивица Дачић поручио је данас да ће Србија признати косовску независност и дозволити им столицу у УН „кад на врби роди грожђе“ и истакао да приштинске власти свакодневно упућују веома разнолике поруке које немају везе са реалношћу.

По питању КиМ треба тражити компромис, а за изјаве Хашима Тачија у вези са припајањем Прешева рекао је да „он нешто мора да прича, јер га нападају са свих страна“.

„Они неће да причају о корекцији, а хоће Прешево и Бујановац? Много су паметни. А знате када ће то бити, да КиМ уђе у УН, да их признамо као државу? Кад на врби роди грожђе“, рекао је Дачић новинарима у амбасади Грчке у Београду.

Они који су признали Косово и правили аранжмане са Мартијем Ахтисаријем су, каже, сада запрепашћени зато што се разговара о границама, а први су прогласили Косово за државу и нарушили интегритет Србије. То значи, наводи министар, да они не желе да се било шта окрњи од онога што називају „косовска држава“.

„Ми смо изашли са неким предлозима, а пошто су они против корекције граница, шта они предлажу нама?“, упитао је Дачић наводећи да друга страна која не жели корекције жели да Србија призна Косово, а да добије ЗСО за север Косова.

„Ја кажем заборавите од тога нема ништа“, поручио је Дачић.

 

Извор: Kurir.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ