Србија

Палма криви НАТО за пад наталитета у Србији и тражи тужбу: Велики број тадашњих девојчица, данас супруга, не могу да рађају

– Војска Југославије у време НАТО агресије часно бранила Србију и српски народ и хвала свим генералима који су часно бранили Србију – поручио је Драган Марковић Палма

У Јагодини је одржана Скупштина Клуба генерала и адмирала Војске Србије чији је домаћин био председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Драган Марковић Палма је том приликом оценио да је Војска Југославије у време НАТО агресије, часно бранила Србију и српски народ и захвалио се свим генералима који су часно бранили Србију. Већина је са нама, неки су на издрзавању казне, а неки нису више међу живима и према њима имамо обавезу да их се вечно сећамо.

– Посебно поздрављам генерала Владимира Лазаревића, који је часно обављао своју функцију али је то оснивацима Хашког трибунала сметало зато што је „мало“ српских војника погинуло, зато што нам нису уништили оруђе и зато што је Србија била против тога да нам се отме Косово и Метохија и доведу терористи на власт – казао је Марковић.

Он је прокоментарисао и најављено формирање војске Косова рекавши да ће њу чинити терористи УЧК. Он је позвао српски народ на јединство око националних интереса.

Клуб генерала и адмирала Србије на седници скупштине у Јагодини снажно је подржао политику државног руководства Србије на челу са председником Александром Вучићем којом се бране национални интереси, суверенитет и територијална целокупност Републике Србије, поштујући Устав Републике Србије, Резолуцију 1244, норме медјународног права уз уважавање будућности српског народа и свих градјана Србије.

Палма је за пад наталитета у Србији оптужио НАТО и рекао да тадашње девојчице, данас супруге, не могу да рађају или кад остану у другом стању већ у петом месецу се догоди нешто што је тужно и жалосно за породицу.

– Ако је Италија тужила НАТО због висе од 300 умрлих и 4000 оболелих војника од карцинома и до чије болести је дошло услед њиховог излагања осиромашеном уранијуму, зашто онда Србија да их не тужи – закључио је Марковић.

Палма је, иначе, изразио посебно задовољство сто су генерали изабрали бас Јагодину јер је он слузио војску у Титовој гарди а тај род у војсци су тада могли да слузе само они ција је биографија од прадеде до војника чиста.

Генерали су обишли и туристичко-спортски комплекс у Јагодини и том приликом су хтели да се подсете на време када су били активни са поруком коју су користили официри: „Врло добро, слузимо Србији!“

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ