Идвајамо Спорт

СРБИЈА РАЗБИЛА ЧЕШКУ И ОСВОЈИЛА ПЕТО МЕСТО НА СП У КИНИ: Маестрални Богдан Богдановић (ВИДЕО)

Победом над Чешком у мечу за пето место, Србија се опростила од Светског првенства. Богдан Богдановић је одиграо још једну сјајну утакмицу, у којој је погодио седам тројки.

Србија је на почетку меча кренула добро у нападу. Погађало се и из рекета, и са дистанце, али су промају у одбрани одлично користили Чеси, који су тројкама затрпавали наш кош и држали резултат у егалу.

У другој деоници, у нашој игри као да се рупа у одбрани повећала, напад је зашкрипао, а Чеси су наставили да својом игром далекометних шутева увећавају предност. Имали су чак 13 разлике у једном тренутку, и тада није изгледало да ће „орлови“ лако доћи до преокрета.

Али пауза на полувремену је заиста пријала нашим момцима. Растрчали су се по терену, Богдановић је продирао до коша, погађао тројке, Јовић био сјајан у одбрани, још бољи у нападу, и у таквој фуриозној игри Србија је добила ту четвртину са 28-12 и ту потпуно сломила противника и сваку наду да може до 5. места на СП.

Милутинов је одлично сарађивао са Јокићем у последњој деоници. Било је ту и атракције за публику, силних асистенција и закуцавања, полагања и погођених шутева. Све оно што је красило нашу екипу у мечевима до првог пораза, када нас је Шпанија победила у борби за прво место у групи Ј.

Штета је што овај тим није одиграо како је умео, како се очекивало и дошао до борбе за медаљу, где је по свим мерилима требало да буде.

Али, то је спорт. Још гору судбину од наших доживели су Американци, који су као актуелни, двоструки узастопни светски прваци, завршили на седмом месту, након што су данас победили Пољску (87-74) и забележили најгори пласман у историји.

Погледајте најбоље потезе на утакмици:

Кина дефинитивно није пријала фаворитима.

Пријала је Луису Сколи, који је своју Аргентину повео у велико финале невероватним играма. Тамо ће га чекати Шпанија, која је једва, многи кажу и уз судијску помоћ, дошла у финале.

 

Извор: rs.sputniknews.com/Србија јавља

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ