Русија Свет

ОПАСНЕ ПРЕТЊЕ РУСИЈИ! Представили су ново оружје: Креће напад на Црно море! Путин спрема одговор

Украјинска војна индустрија, тачније конструкторски биро „Јужное“ представио је свој нови производи. Реч је о суперсоничној противбродској ракети „Молнија“. Она ће по речима украјинских произвођача бити намењена за „заштиту од Русије“, преноси портал Бог Рата.

Украјинска војна индустрија је представила нову ракету на сајму наоружања „Оружие и безопасност – 2019“. Њена шира видео-презентација се налази на Јутјуб каналу Обзор ТВ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима представника украјинске војне индустрије, ракета ће моћи да достигне брзину од 2,000-2,500 км/час. Њена основни корисници ће бити јединице украјинског ратног ваздухопловства. Ради се о противбродској ракети класе ваздух-море, коју ће носити авиони Су-27 и Су-24М. Ове летелице се налазе у наоружању украјинске армије.

Украјинска војна индустрија за сада није објавила техничко-тактичке карактеристике ове ракете. Међутим, украјински војни експерти сматрају да ће по параметру ефективног домета и максималне брзине „Молнија“ превазићи руске ракете Х-31.

Украјински војни експерти сматрају да се ради о пројектилу против кога нема адекватне одбране. Она по том параметру нема аналога у свету- саопштава украјински војни експерт Олег Жданов. Наиме, он сматра да ће „Молнија“ ефикасно моћи да се супротстави руској Црноморској флоти у Црном мору, као и флотили руских бродова која се налазе у Азовском мору.

Руски вишенаменски борбени авиони у свом наоружању имају суперсоничне против-бродске ракете класе ваздух-море Х-31М (НАТО кодификација-Криптон). Ове ракете имају домет и до 160 км, а њихова крстарећа брзина је већа од 2,5 маха. Ракета Х-31 је опремљена бојевом главом тежине око 100 кг високобризантног експлозива, што представља велику опасност за све површинске бродове депласмана до 5000 тона. Ракете је веома отпорна на системе за против-електронску борбу.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Bog rata

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ